Παθήσεις

Γόνατο
Διόρθωση βλαβών, αποκατάσταση της κινητικότητας.
Διαβαστε Περισσοτερα
Χέρι
Σύγχρονες διαδικασίες αποκατάστασης παθήσεων του χεριού.
Διαβαστε Περισσοτερα
'Ωμος
Σύγχρονες μορφές θεραπείας για ορθοπεδικά προβλήματα στον ώμο
Διαβαστε Περισσοτερα
Θεραπεία PRP
Για τη διαχείριση ορθοπεδικών προβλημάτων σε αθλούμενους.
Διαβαστε Περισσοτερα

Θεραπεία

Η επίσκεψη στο ιατρείο
Ο ορθοπαιδικός χειρουργός Dr Γιαννάκος θα πάρει το ιστορικό της ασθένειας ή του τραυματισμού σας και στη συνέχεια θα κάνει μια φυσική εξέταση. Αυτό μπορεί να ακολουθηθεί από διαγνωστικές εξετάσεις όπως οι ακτίνες Χ ή οι εξετάσεις αίματος.

Στη συνέχεια, θα συζητήσει τη διάγνωσή σας και θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το καλύτερο θεραπευτικό σχέδιο ώστε να μπορείτε να ζήσετε μια δραστήρια και λειτουργική ζωή.

Μη χειρουργική θεραπεία

Ο ορθοπαιδικός Dr Γιαννακός αντιμετωπίζουν πολλές μυοσκελετικές παθήσεις χωρίς χειρουργική επέμβαση – με τη χρήση φαρμάκων, άσκησης και άλλων θεραπευτικών ή εναλλακτικών θεραπειών.

Για τις περισσότερες ορθοπαιδικές ασθένειες και τραυματισμούς υπάρχουν περισσότερες από μία μορφές θεραπείας. Εάν είναι απαραίτητο, ο ορθοπαιδικός χειρουργός μπορεί να συστήσει χειρουργική επέμβαση αν δεν ανταποκριθείτε σε μη χειρουργικές θεραπείες.

Χειρουργική θεραπεία

Ο ορθοπαιδικός χειρουργός Dr Γιαννακός εκτελεί πολυάριθμους τύπους χειρουργικών επεμβάσεων. Οι κοινές διαδικασίες περιλαμβάνουν:

  • Αρθροσκόπηση – μια διαδικασία που χρησιμοποιεί ειδικές κάμερες και εξοπλισμό για την απεικόνιση, διάγνωση και θεραπεία προβλημάτων μέσα σε μια άρθρωση.
  • Σύντηξη – διαδικασία “συγκόλλησης” με την οποία τα οστά συγχωνεύονται μαζί με μοσχεύματα οστών και εσωτερικές συσκευές (όπως μεταλλικές ράβδοι) για να επουλωθούν σε ένα μόνο στερεό οστό.
  • Εσωτερική στερέωση – μέθοδος για τη συγκράτηση των σπασμένων κομματιών οστού σε κατάλληλη θέση με μεταλλικές πλάκες ή βίδες ενώ το οστό θεραπεύεται.
  • Αντικατάσταση αρθρώσεων (μερική, ολική και αναθεώρηση) – όταν αφαιρεθεί και αντικατασταθεί ένας αρθριτικός ή χαλασμένος σύνδεσμος με μια τεχνητή άρθρωση που ονομάζεται πρόθεση.
  • Οστεοτομία – η διόρθωση της οστικής παραμόρφωσης με κοπή και επανατοποθέτηση του οστού.
  • Επιδιόρθωση μαλακών ιστών – επιδιόρθωση μαλακών ιστών, όπως σχισμένοι τένοντες ή σύνδεσμοι.