Σχιστά λοβία αυτιών από σκουλαρίκια

otoplasty_lovoi

Φορώντας βαριά και μακριά σκουλαρίκια, οι περισσότερες γυναίκες , με την πάροδο του χρόνου, παρατηρούν πως οι οπές στα λοβία των αυτιών, αποκτούν ένα μακρόστενο κάθετο σχήμα. Όσο μάλιστα η ηλικία μεγαλώνει και ο ιστός στο συγκεκριμένο σημείο χάνει την σφριγηλότητά του, το φαινόμενο παρατηρείται ακόμη πιο έντονα. Μπορεί να φθάσει ακόμα και σε ολοκληρωτικό σχίσιμο του λοβίου. Καθόλου θελκτική εικόνα, αντικειμενικά.

Υπάρχουν όμως οι τεχνικές στην σύγχρονη χειρουργική, που μας δίνουν την δυνατότητα να επαναφέρουμε τα λοβία των αυτιών μας στην αρχική τους καλαίσθητη κατάσταση.

  1. Χειρουργικά, στο ιατρείο, χρησιμοποιώντας τοπική αναισθησία, μπορούμε, είτε να κλείσουμε εντελώς την οπή που έχει παραμορφωθεί, είτε να διορθώσουμε την εικόνα αφήνοντας μία μικρότερη τρυπούλα, καλαίσθητη αυτή τη φορά.

Διαρκεί μισή-περίπου-ώρα και η ασθενής μπορεί να επιστρέψει ελεύθερα στο σπίτι του και στις καθημερινές του δραστηριότητες. Τα ράμματα που τοποθετούνται, αφαιρούνται μετά από 5-7 ημέρες.

  1. Σε μικρότερες παραμορφώσεις, μπορούμε αναίμακτα να βελτιώσουμε την εικόνα. Προσωπικά χρησιμοποιώ υαλουρονικό οξύ. Με προσεκτική έγχυση του υλικού, επαναφέρεται η εικόνα του λοβίου, διατηρείται η αρχική οπή και η ασθενής φεύγει από το ιατρείο φορώντας τα σκουλαρίκια του κανονικά !

Did you like this? Share it!

0 comments on “Σχιστά λοβία αυτιών από σκουλαρίκια

Leave Comment